MotoGP 2015 review - partea 1


În așteptarea noului sezon, să facem o recapitulare a ceea ce s-a întâmplat în 2015. Ne vom aduce aminte atât cu ajutorul canalului oficial MotoGP cât și cu ajutorul celor de la Minibikers, care au propria viziune, ceva mai umoristică. 

1 Qatar

Întotdeauna prima cursă este cea mai așteptată. Toți sunt nerăbdători să afle cum se prezintă piloții și echipele după pauza de iarnă și cu ce noutăți vine fiecare echipă.

Prima cursă, prima victorie pentru Valentino Rossi. Cu un pic de noroc pentru el sau ghinion pentru colegul de echipă Jorge Lorenzo care a încetinit vizibil în ultimele tururi din cauza unei probleme cu casca de protecție. 

Poate surpriza cea mai mare a venit din partea echipei Ducati care a reușit să termine cu ambii piloți pe podium. 

Campionul (la acea dată) Marc Marquez a făcut în debutul cursei o greșeală care l-a aruncat în coada plutonului. A recuperat spectaculos, dar nu suficient încât să aibă vreo pretenție la podium.

2 Austin Texas

Grand Prix of Americas - circuitul Austin, Texas a fost făcut parcă în mod special pentru Marc Marquez. 
3 curse desfășurate aici și toate 3 cu același învingător - Marquez.

Ducati a repetat figura frumoasă din Qatar, ocupând la final locul 2 prin Andrea Dovizioso, dar au apărut unele semne de întrebare - oare avantajul de 2 litri de combustibil în plus pe care Ducati îl avea și pe care l-a pierdut după cursa din Qatar v-a afecta performanța echipei? Și asta pentru că Dovi a terminat cursa cu rezervorul uscat, n-a mai avut benzină nici pentru a ajunge la boxe.

2 curse, 2 podiumuri pentru doctorul Rossi. 

Termas de Río Hondo, Argentina

O cursă cu de toate, de la abandonul lui Yonny Hernandez, care a fost nevoit să se retragă după ce motocicleta sa a fost cuprinsă de flăcări până la performanța lui Carl Crutchlow care a reușit să terimine cursa pe podium.

Dar istoria acestui grand prix se va povesti în jurul bătăliei dintre Marc Marquez și Valentino Rossi. Nu va fi prima din sezon. Deocamdată a câștigat Rossi, care a terminat victorios cursa, în timp ce Marquez a abandonat după o căzătură spectaculoasă.

Pe podium Valentino a venit îmbrăcat cu un tricou al celebrului Armando Diego Maradona. Poate un gest de respect față de celebrul fotbalist argentinian, dar și o declarație foarte hotărâtă - Rossi și-a anunțat candidatura pentru titlul din 2015, care ar fi fost al 10lea din cariera sa.


Jerez de la Frontera

Prima cursă în Europa, prima cursă pe tărâm spaniol a însemnat și trezirea lui Jorge Lorenzo. 
Era și cazul. Dacă Jorge n-ar fi învins la Jerez probabil că n-ar mai fi avut mari șanse la titlu...

Valentino Rossi a bifat cu această ocazie un nou podium și al 200lea din carieră. Wow! E ceva, nu?

Dar circuitul de la Jerez este ”Lorenzo's Land”. Aici Lorenzo se simte ca acasă (deh, în Spania se poate spune că e acasă, nu?) și ne-a obișnuit cu curse spectaculoase. Așa a fost și de data asta, Jorge a dominat de la un cap la altul și a câștigat detașat în fața celuilalt spaniol Marc Marquez.Le Mans

Cursa de pe legendarul circuit Le Mans a însemnat și revenirea lui Dani Pedrosa care absentase în ultimele 3 grand prix-uri din cauza unei operații la mâna dreaptă. Din păcate, revenirea n-a fost cu noroc pentru micuțul Dani. A căzut, a reușit să revină în cursă, dar nu a mai putut emite nicio pretenție. 

În schimb Lorenzo și-a revenit pe deplin, iar la Le Mans a bifat a 2a victorie consecutivă.

Doctorul Rossi și-a văzut de treabă și a mai obținut un loc 2 și puncte prețioase în tentativa de a câștiga un nou titlu. 

Cu adevărat spectaculoasă a fost bătălia dintre Marc Marquez și Andrea Iannone. Într-un final Marc a câștigat, dar un alt Andrea - Dovizioso a fost cel care a reușit să se claseze pe ultima treaptă a podiumului.

Mugello

Orice cursă moto în Italia înseamnă o mare de galben - susținătorii lui Valentino Rossi și o mare de roșu - susținătorii echipei Ducati. Au fost 2 sezoane când cele 2 culori s-au contopit, dar se pare că galbenul se simte mai bine alături de albastrul motocicletelor Yamaha.

De data aceasta nici roșii nici galbenii nu s-au bucurat pe deplin, dar nici n-au plecat acasă foarte triști.

Ducatiștii au putut să-l aplaude pe Andrea Iannone pentru primul pole position al sezonului și pentru un meritat loc 2 la sfârșitul cursei.

Galeria doctorului a putut sărbători un nou podium al pilotului favorit. 

Jorge a mai înfipt în pietriș un steag cu ”Lorenzo's Land”, bifând astfel a 3a victorie consecutivă, în același pietriș în care s-a pierdut Marc Marquez după o nouă căzătură. 

SHARE

About Radu

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu